Lipomatik

(Otomatik Liposuction)

Lipomatik; bir motor yardımıyla kanullerin çok yüksek frekansta ileri-geri ve dairesel hareket etmesiyle yağ hücrelerini simetrik olarak parçalayan, bunu yaparken de aynı anda erimiş olan yağ hücrelerini vakum yardımıyla bir kapta birikmesini sağlayan bir sistemdir. Kanulün yaptığı bu harekete “nutasyonel hareket” denir ve oluşturduğu titreşim sayesinde gıdıklanma hissi verdiği için Lipomatik’in diğer adı “güldüren liposuction”dır. Lipomatik cihazının sistemli olarak aynı frekansta ve aynı hızda yağ alma işlemi yapması sayesinde daha pürüzsüz, kanülün ucunun yağ doku dışında bir yapıya geldiğinde (kan damarı ve kas gibi) durması daha az kanama ve daha az morarma sonucuyla liposuction yapılabilmektedir. Lazer ve ultrasonik liposuction tekniklerinden farklı olarak bu işlemleri herhangi bir enerji kullanmadan yaptığı için cilt altında yapışıklık yapmadan daha doğal bir görünüm elde edilmektedir.

Lipomatik Uygulama Bölgeleri

Lipomatik; vücutta fazlalık yağ dokusunun bulunduğu her bölgeye yapılmakla beraber kadınlarda en sık karın, bel, bacak, basen ve kollara uygulanmaktadır. Erkeklerde ise en sık karın, bel ve meme bölgesine lipomatik uygulaması yapılmaktadır.

Lipomatik Uygulaması ve Anestezi

Hastaya uygulanacak Lipomatik işlemine göre lokal anestezi ile yani sadece işlem yapılacak bölge uyuşturularak yapılabileceği gibi bölge sayısı fazla ise hastanın tamamen uyuduğu genel anestezi verilerek de yapılabilmektedir.

Lipomatik Sonrası Tekrar Yağlanma Olur Mu?

Lipomatik sonrasında yağ dokularının sayıları tekrar artmamakta fakat hasta kilo aldığında yağ hücrelerinin boyutlarında artış oluşmaktadır. Örnek olarak hastanın bel bölgesinde 10 birim fazlalık yağ varsa ameliyat sonrası bu 3-4 birime iner. Hasta kilo aldığında bu bölgedeki yağ oranı yine 3-4 birim olarak kalır fakat boyut olarak büyüyüp 10 birimlik yağ alanını kaplayabilmektedir. Bunun olabilmesi için de hastanın hatrı sayılır derecede kilo alması gerekmektedir.

Lipomatik ile Yağ Alınan Bölgelerde Çökme veya Dalgalanma Olabilir Mi?

Lipomatik mekanik olarak aynı düzlemde aynı hareketi yaptığı için diğer yöntemlere göre daha simetrik yağ alımı yapabilmektedir. Vücudumuzda iç bacak ve basen bölgelerinin cilt yapısı daha yumuşak olduğu için bu bölgelere çok agresif yaklaşıldığında çökme görebilmekteyiz, bunu da yine lipomatik operasyonu sırasında aldığımız yağları tekrar o bölgeye koyarak çözmekteyiz.

Lipomatik ile Alınan Yağlar Başka Bir Bölgeye Eklenebilir Mi?

Lipomatik ile alınan yağlar genellikle popo ve yüz dolgusu olarak kullanılır. Burada lipomatik; liposuction’a oranla bir adım öndedir. Yağ selektif çalıştığı için daha saf elde ettiğimiz yağları özel bir işlemden geçirip vücudunuzda yağ eksiği bulunan bölgeler için kullanabiliriz.

Lipomatik Ameliyatı Sonrasında Hastanede Yatmak Gerekiyor Mu?

Uygulanan Lipomatik işleminin büyüklüğüne göre hastanın, hastanede yatıp yatmama durumu değişebiliyor fakat genelde hastayı gözlemlemek amacı ile 1 gün hastanede kalmasını tercih ediyoruz.

Lipomatik Ameliyatı Sonrasında Hasta Günlük Hayatına Ne Zaman Dönebilir?

Lipomatik ile birlikte lokal anestezi uygulaması daha fazla tercih edilmekte ve hasta aynı gün hastaneden yürüyerek taburcu edilip, ertesi gün işine dönebilmektedir. Lipomatik işlemi yapılan bölgelerde daha az morluk ve rahatsız etmeyecek düzeyde ağrılar olabilmektedir. 10 gün sonra istendiği takdirde spor yapılabilir. 1 ay boyunca lipomatik uygulaması yapılan bölgelerde korse kullanılmasını tavsiye ediyoruz.

Liposuction Ameliyatlarından Korkmalı Mıyım?

Ameliyat sırasında verilen ilaçlara bağlı ve sonrasında ameliyata bağlı karşılaştığımız problemler olmakla beraber lipomatik; günümüz teknolojileri arasında en güvenli sistemlerden biridir. Hastaların doktor görüşmesi sırasında yapılacak lipomatik işlem bölgesine göre bu konuda mutlaka bilgi almaları gerekmektedir.
Translate »