Yüz Germe Ameliyatı
Yaşlanma, güneş ışığı etkisi, kırışıklıkların oluşması ile insanlar yaşlı ve yorgun görünür. Bu görünümü ortadan kaldırmak için Yüz Germe Ameliyatı yapılabilir. Sarkmış yanak ve boyun bölgesini tekrar eski haline döndürmek, kırışıklıkları azaltmak, yüze genç ve dinamik bir görünüm kazandırmak için Yüz Germe Ameliyatı tercih edilebilir.
Yüz Germe Ameliyatı Süreci
Yüz Germe Ameliyatı sürecinde ameliyat kesileri şakak bölgesinden başlar, kulak önü ve kulak yolu içerisinden saklanarak ilerlemesiyle kulak arkası ve saçlı deriye ulaşarak son bulur. Cildin altında yer alan kas ve bağ dokularına yönelik germe işlemi gerçekleştirildikten sonra, yağ fazlalıkları alınır. Cilt gerilerek kesi hattı çizgilerinden taşan fazlalıklar uzaklaştırılır. Dikişler ince bir şekilde atılır, ameliyat 3-5 saat arasında sürebilir. Ameliyat bitiminde hafif basınçlı pansuman yapılır ve sargı ile koruma sağlanır.
Yüz Germe Ameliyatı Sonrası
Yüz Germe Ameliyatı sonrasında hastada hafif bir ağrı olabilir. Hem kanama kontrolü açısından hem de hasta konforu açısından hastaya acı çektirmemek gerekir. Bu ağrıları, ağrı kesiciler ile kontrol etmek mümkün. Yüz bölgesinde, göz kapaklarında şişlik ve morluklar oluşabilir. Bu şişlik ve morlukları azaltmak için baskılı pansuman ve yüz korsesi uygulamak gerekir. Pansuman 1-2 gün kaldıktan sonra çıkarılır, 1 hafta boyunca yüz korsesi giyilir. İyileşme erken dönemi 1 haftada tamamlanırsa, hasta 10 gün içinde işine ve sosyal yaşamına geri dönebilir. İzler zamanla solmaya başlar ve belirsiz hale gelirken bu izleri makyaj ile kapatmak mümkündür. Ameliyattan sonra yüzde oluşacak sertlik hissi 3 ay içerisinde kaybolur.